Facebook csoport

Jódpótlás tudományos alapokon Facebook csoport

https://www.facebook.com/groups/palejod/


Önsegítő csoportunk az emberi szervezet valamennyi jódigényes szervének optimális szükségleteit figyelembe vevő ún. ortomolekuláris jódpótlási megközelítést követi, és az 1829 óta létező komplex, nagy koncentrációjú jódkészítményen, a Lugol-oldaton (illetve annak tablettás verzióin) alapuló jódszedés tudományos hátterét és gyakorlati kérdéseit tárgyalja.

A közösség Szabó-Velvárt László jódról szóló 2014-es előadásainak hatására alakult egészségtudatos, a jódban rejlő előnyök iránt érdeklődő lelkes egyének egy maréknyi csoportjából, akik törekednek a tudományos alapokra való építkezésre és nagy hangsúlyt fektetnek a jódpótlásban úttörő orvosok tanításaira.

Tevékenységünkkel a 2000-ben életre hívott ún. Iodine Project tanításaihoz igazodunk, a Dr. Abraham, Dr. Brownstein és Dr. Flechas által kidolgozott jódpótlási protokollt követve.

Tájékoztató szerepet töltünk be a magyar jódmozgalomban, központi fórumként funkcionálva. Taglétszámunk nemrégiben meghaladta a 23.000 főt, s az egészségtudatos magánszemélyeken kívül immáron számos érdeklődő orvost, természetgyógyászt, funkcionális terapeutát, életmódtanácsadót és sportolót foglal magában.

Küldetésünkben a globális jódmozgalom céljához kapcsolódunk, ami a jód, e korábban 140 éven keresztül orvosi körökben is sikeresen használt, de időközben félreértett és elfeledett nyomelem rehabilitációja és visszavezetése a holisztikus gyógyítási gyakorlatba.